När man bygger en ny hemsida är det viktigt att tänka på SEO

Innehåll

När man bygger en ny hemsida är det viktigt att tänka på sökmotoroptimering (SEO) redan från början. SEO handlar om att optimera din hemsida för sökmotorer, så att din hemsida rankar högre i sökresultaten. Här är några skäl till varför det är viktigt att tänka på SEO när man bygger en ny hemsida:

Ökad synlighet och trafik

Genom att optimera din hemsida för sökmotorer kan du öka din synlighet och därmed öka trafiken till din hemsida. När din hemsida rankar högre i sökresultaten är det mer troligt att besökare klickar på din länk och besöker din hemsida. Detta kan i sin tur öka antalet konverteringar och därmed öka försäljningen.

Bättre användarupplevelse

SEO handlar inte bara om att optimera din hemsida för sökmotorer, utan också om att förbättra användarupplevelsen. Genom att optimera din hemsida för sökmotorer, gör du det också lättare för besökarna att navigera och hitta det de söker efter. En användarvänlig hemsida kan öka besökstiden och därmed minska avhoppsfrekvensen, vilket är en viktig faktor för att förbättra sökmotorrankningen.

Långsiktig hållbarhet

Genom att tänka på SEO redan från början kan du se till att din hemsida är hållbar på lång sikt. Genom att bygga en sökmotorvänlig hemsida från början kan du undvika att behöva göra stora förändringar senare. En sökmotorvänlig hemsida kan också ge en långsiktig konkurrensfördel gentemot dina konkurrenter.

Bättre avkastning på investering

SEO kan ge en bättre avkastning på investering (ROI) än andra marknadsföringsmetoder eftersom det är mer riktat och ger mer relevant trafik till din hemsida. Genom att optimera din hemsida för sökmotorer kan du spara pengar på marknadsföring och ändå nå dina potentiella kunder.

För att optimera din hemsida för sökmotorer finns det flera faktorer att ta hänsyn till, inklusive rätt sökord och meta taggar, mobilanpassning, snabb laddningstid, bra användarupplevelse och länkbyggnad. Genom att tänka på SEO redan från början kan du undvika att behöva göra dyra och tidskrävande förändringar senare. En sökmotorvänlig hemsida kan också öka din synlighet, trafik och konverteringar på lång sikt.

Vanliga misstag när man bygger en ny hemsida

Det finns flera vanliga misstag som kan göras när man bygger en ny hemsida. Här är några exempel:

  1. Inte tänka på användarupplevelsen: En vanlig missuppfattning är att en hemsida bara behöver se bra ut. Det är viktigt att tänka på användarupplevelsen och göra hemsidan användarvänlig och enkel att navigera.
  2. Inte optimera för mobil: Med tanke på att en allt större del av internetanvändningen sker på mobila enheter, är det viktigt att optimera hemsidan för mobil. Om hemsidan inte är mobilanpassad kan det påverka besökarnas upplevelse och sökmotorrankningar.
  3. Inte tänka på SEO: Om hemsidan inte är sökmotoroptimerad kan det vara svårt för potentiella kunder att hitta den. Det är viktigt att tänka på sökord och meta taggar för att förbättra hemsidans sökresultat.
  4. Inte ha en tydlig CTA (Call to Action): Om hemsidan inte har en tydlig CTA kan det vara svårt för besökare att veta vad de ska göra härnäst. En tydlig CTA kan öka antalet konverteringar och hjälpa till att öka försäljningen.
  5. För mycket eller för lite innehåll: Om hemsidan har för mycket eller för lite innehåll kan det påverka besökarnas upplevelse. För mycket innehåll kan göra hemsidan rörig och svår att navigera, medan för lite innehåll kan göra att besökarna inte känner att de får tillräckligt med information.
  6. Inte optimera för hastighet: Om hemsidan tar för lång tid att ladda kan det påverka besökarnas upplevelse och rankingen i sökmotorerna. Det är viktigt att optimera hemsidan för hastighet för att undvika att besökare lämnar sidan och förlorar försäljning.

 

Sammanfattningsvis är SEO en viktig faktor att tänka på när man bygger en ny hemsida, och det kan ha en betydande effekt på din företags framgång online och det är därför vi på webbyrån Galax alltid har med SEO som ett perspektiv i alla våra projekt.

Få en snabb återkoppling

Vi kan snabbt och enkelt berätta hur vi kan effektivisera din verksamhet och skräddarsy en lösning som är anpassad för dina behov. Hör av dig!

Galax Media är en del av Great Nash

Galax image

Nu ännu bättre! Vi blir en fullservice byrå med spetskompetens inom growth marketing.