Vår webbutveckling

Webbutvecklingen är det som inte syns. Men det märks. Enkelt sagt kan man säga att webbdesignen är det som syns, som du som ser på hemsidan medan webbutvecklingen är det som händer bakom kulisserna. Där ingen ser. Webbutveckling är ett väldigt omfattande begrepp, som egentligen innefattar allt det där som ligger bakom att ta skapa en ny hemsida.

Galax image

Standarder

Vår webbutveckling bygger på standarder, eller standards. Det betyder att vi bygger och designar hemsidor utifrån flera internationellt erkända “normer” för säkerhet, snabbhet och användarvänlighet. Kort sagt –  vi gör hemsidor på det sätt som nästan alla i världen tycker är bästa sättet att göra det på.

Standarder gör att att våra hemsidor upplevs som trygga. Användarna känner igen sig, fast de aldrig har besökt hemsidan tidigare, tack vare att de följer samma slags normer som nästan alla andra hemsidor i hela världen.

Om vi skulle strunta i standarder blir det snabbt knepigt. Det finns några få tappra själar där ute som helt struntat i att följa standarder, och deras hemsidor har inte gått så bra.

Galax image
Galax image

Validering

Tänk dig att du har snickrat ihop ett hus. Du är skitnöjd. Det ser riktigt bra ut. Men för att vara säker kanske det är bäst att be någon annan att kolla in ditt hus, kolla att stommarna sitter där de ska, att grunden inte släpper in vatten och massa andra sådana hus-grejjer. Det är validering. Och det gör vi med all vår kod som vi skriver när vi skapar din hemsida.

För det första validerar vi all kod med automatiska verktyg enligt branschstandard, det vill säga på samma sätt som alla andra gör. För det andra validerar vi tillgängligheten, alltså gränssnittet, för hemsidan, men det gör vi inte med automatiska verktyg utan det får en riktig människa göra. Människor är, surprise, bäst på att bedöma något som ska användas av människor.

 

Validering och standarder sitter hänger ihop som ler och långhalm, eftersom vi validerar våra hemsidor mot internationella standarder, för att ge dig den bästa möjliga hemsidan.

Sökmotorvänlighet

Precis som när vi designar din hemsida så bygger vi utvecklar vi den för att prestera så bra som möjligt hos sökmotorerna.

Det betyder att vi skriver kod och bygger en hemsida med stort fokus på säkerhet, snabbhet och användarvänlighet. Dessutom minimerar vi riskerna för fel på hemsidan, fel som kanske inte upptäcks av den som besöker sajten men som upptäcks av sökmotorernas så kallade “crawlers”, alltså en slags bot som går igenom massa hemsidor på nätet för att indexera dem.

Galax image

Snabbhet – en snabb hemsida!

På Galax Media hatar vi sega sajter. Och det gör väl alla idag. Det finns tre skäl till varför din hemsida måste vara snabb.

 

Snabb betyder nöjda användare

Människor stannar inte på en långsam sajt. Förr i tiden, på den gamla goda tiden, när Internet var ungt och hemsidorna färre, så spelade det inte lika stor roll. Men idag kommer dina användare att lämna dig för en konkurrent om du har en långsam sajt. Ju snabbare sajt, desto nöjdare användare.

 

Snabb betyder bra ranking hos sökmotorerna

Din ranking och dina besökare hänger lite ihop. Om du rankar bra, får du fler besökare, och om du får fler besökare är chansen större att du rankar bättre. Men ingen av dem sakerna kommer hända om din sajt är långsam. Sökmotorerna älskar snabba sajter, och det är en avgörande faktor för hur högt i deras resultat som just din sajt kommer att synas.

 

Snabb betyder fler konverteringar

Konverteringar är ett konstigt sätt att säga att dina besökare gör vad de ska göra på din sajt. En konvertering kan vara ett köp om du säljer något, en anmälan om du hostar ett webinar eller att få någon att ringa eller mejla dig om det är vad du vill.Oavsett vad du vill att dina besökare ska göra, så är chansen större att de faktiskt gör det om din sajt är snabb.

Galax image

Få en snabb återkoppling

Vi kan snabbt och enkelt berätta hur vi kan effektivisera din verksamhet och skräddarsy en lösning som är anpassad för dina behov. Hör av dig!

Galax Media är en del av Great Nash

Webbyrå Galax är en del av digitalbyrån Great Nash

Nu ännu bättre! Vår webbyrå blir en fullservice digitalbyrå med spetskompetens inom growth marketing!