Bättre mätning, optimering av konverteringar samt laddtider leder till fler leads

BAKGRUND

CarDrop är fortsättningen på det mycket populära och framgångsrika företaget MotorMäklaren. MotorMäklaren har varit kund till Galax sedan starten och vi har haft ett långt och lyckat samarbete. MotorMäklaren blev under 2016 uppköpta av Insplanet som ett bevis på potentialen och modellen som MotorMäklaren bedrivet.

CarDrop hjälper privatperson och företaget till en bättre bilaffär genom att göra hela processen så smärtfri som möjligt. CarDrop är nu en rikstäckande tjänst och har utvecklat en egen plattform för att genom smarta digitala lösningar kunna leverera en tjänst som är så effektiv som möjligt.

UPPGIFTEN

Galax anlitades för att hjälpa till lansera den nya tjänsten och kostnadseffektivt driva trafik samt optimera trafiken med målet att få fler leads.

Ganska tidigt i projektet fann vi att vi var tvungna att förbättra laddtiderna på landningssidorna och tog därför fram sidor i WordPress som vi byggt med vår egna metodik för att få ned laddningstiderna mobilt utan att göra avkall på design.

Vi optimerar och administrerar även löpande Google Adwords och Facebook Ads. Vi har även tagit fram en retargeting strategi för Cardrop.

RESULTAT

De nya landningssidorna resulterade i mycket högre konverteringsgrader och bättre upplevelse i mobilen. Samtidigt har vi kunnat få ned kostnaden per lead och retargeting-kampanjen på Facebook har varit mycket lyckosam.

CarDrop och Galax har ett löpande samarbete och vi arbetar aktivt tillsammans för att göra bilförsäljning och bilköp så smidiga som möjligt och ta in bilaffären i den digitala finrummet på riktigt.

KUND

Cardrop

PROJEKT

Webbutveckling (WordPress) & Digital Marknadsföring

DET VI GJORDE

Mätning & Analys, Design, Trafik & Konvertering

RESULTAT I SIFFROR

+400%

Bättre konvertering till lead

+1400%

Snabbare laddningstid

”Vi har arbetat med Galax under många år och de har alltid levererat resultat. De har ett tydligt affärstänk och de är ett väldigt bra bollplank för bästa möjliga väg framåt.”

Christian Halldén, VD, Cardrop
Cardrop - Adwords

Har Du Ett Digitalt Projekt På Gång?